Tanítanál? Regisztrálj az elsők között, és hirdesd magad INGYEN!
A Studi.hu weboldal sütiket (cookie) használ az oldal egyes funkcióinak kényelmes használata miatt. Ezen felül az Ön döntésére bízzuk a következőket:
hozzájárulok, hogy a látogatásom adatait egyes tartalmak és hirdetések automatikus személyre szabásához felhasználják
hozzájárulok, hogy a weboldal látogatása közben névtelen adatokat gyűjtsenek a tevékenységemről és ezt a felhasználói élmény javítása céljából elemezzék
Részletesebb információkért tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat!

Így köszönnek mások

8 üdvözlési forma 8 országból

STUDI.HU - A tanár-, iskola- és tanfolyamkereső

Még több érdekes tartalomért kövess minket Facebookon!

Ahány ház, annyi szokás, és ez igaz az üdvözlési formákra is.
Arról már írtunk korábban, hogy nem mindegy, milyen gesztusokat, mimikákat használunk, ha külföldre utazunk, és ez nincs másként a köszönéssel sem.
Itthon általában kézfogással, puszival, esetleg öleléssel üdvözöljük egymást, de a világ különböző tájain egészen más szokások is léteznek.

Japán
A japánok nem kézfogással vagy puszival, hanem meghajlással köszöntik egymást.
Ennek számos fajtája van. A nőknek például meghajlás közben a combjukra kell tenniük a tenyerüket, míg a férfiak a testük mellett tartják a kezüket. Az sem mindegy, hogy milyen mélyre és mennyi ideig hajolunk. Minél nagyobb a meghajlás szöge, annál nagyobb tiszteletet mutatunk a köszöntött ember felé. A legáltalánosabb a 15 fokos meghajlás, így köszöntik a távolabbi ismerősöket.

Törökország
Törökországban találkozáskor az emberek kézfogással üdvözlik egymást, de a nálunk megszokott formától eltérően, ők két kézzel fogják át a másik fél kezét. Ilyenkor általában a „merhaba” szót használják, ami napszaktól és nemtől függetlenül használható üdvözlésre.

Malajzia
A malájok üdvözlésként kinyújtják a másik felé a kezüket, megérintik őt, majd a szívükre teszik a kezüket, így jelezve, hogy szívből örülnek a másiknak.

Tibet
A legfurcsább üdvözlés talán a tibetieknél figyelhető meg, akik ilyenkor kinyújtják egymásra a nyelvüket. Ez egy ősi köszönési forma, és azért alakult ki, mert így mutatják meg a másiknak, hogy nem fekete a nyelvük, tehát tiszta szándékkal érkeztek.

Új-Zéland
Új-Zélandon a Maori törzs tagjai a mi szokásainkhoz képest sokkal bensőségesebben köszöntik egymást. Üdvözléskor nem kezet fognak vagy puszit adnak a másiknak, hanem összeérintik az orrukat és a homlokukat.

Thaiföld
Thaiföldön a „wai” a tipikus üdvözlési forma, vagyis amikor a mellkasunk vagy arcunk közelében összeérintjük a tenyerünket, és biccentünk a másik felé.

Fülöp-szigetek
A Fülöp-szigeten, amikor tiszteletünket akarjuk kifejezni a másik felé, megfogjuk a jobb kezét, meghajolunk és a homlokunkhoz érintjük.

Szaúd-Arábia
Szaúd-Arábiában a férfiak kezet fognak egymással, és azt mondják, hogy „as-salamu-alaykum”, ami azt jelenti, „békesség legyen veled”. Üdvözléskor olykor az orrukat is összeérintik, miközben szabad kezüket a másik vállára teszik.

Ha arra is kíváncsi vagy, hogyan köszönnek egymásnak az emberek a különböző országokban, kattints ide, és nézd meg az erről összeállított YouTube-videót!

Érdekesnek találtad a cikket?
Oszd meg ismerőseiddel is!

Ha olvasnál még hasonló tartalmakat, kövesd a STUDI hetente újuló blogját és Facebook oldalát is!

Ha pedig tanulnál valami újat, válaszd a Studi tanárait!
Kattints a téged érdeklő kategóriára:
Angol, német, online német, beszédcentrikus német,
német anyanyelvi tanárral, eszperantófranciaspanyol, japánsvédorosz anyanyelvi, orosz online, olasz, magyar mint idegen nyelv,
matematika, fizika, magyar nyelv és irodalom, történelem, általános kémia, szerves kémia, földrajz, biológia, emelt matematika és fizika,
alsó tagozatos korrepetálás,
számvitel, elemzés, adózási ismeretekvámtarifa, áruosztályozás, mintavétel,
felnőtt szakképzések, szociális asszisztens, szakgondozó,
programozás, honlapkészítés, wordpress
dob, handpan (KIPRÓBÁLTUK)ének, klasszikus gitár, gitárórák minden stílusban, hegedű, zongora, furulya, szolfézs
fejlesztópedagógia,
önfejlesztés, spirituális terápia,
tánc, keringő, merengue, csárdás, rock and roll, társastánc, esküvői tánc, gyermek tánc, hip hopONLINE táncoktatás,
alakformálás (KIPRÓBÁLTUK), body art, gerinctorna, zumba, energetizáló nyújtás,
step aerobic, pilates, jóga (akár otthon!)

Használd oldalunkat bátran, és taníts vagy tanulj ma is valami újat!
Még több érdekes tartalomért kövess minket Facebookon, ahol mindig értesítünk a blog új bejegyzéseiről is!

Üdvözöl,
a STUDI Csapata