Tanítanál? Regisztrálj az elsők között, és hirdesd magad INGYEN!
A Studi.hu weboldal sütiket (cookie) használ az oldal egyes funkcióinak kényelmes használata miatt. Ezen felül az Ön döntésére bízzuk a következőket:
hozzájárulok, hogy a látogatásom adatait egyes tartalmak és hirdetések automatikus személyre szabásához felhasználják
hozzájárulok, hogy a weboldal látogatása közben névtelen adatokat gyűjtsenek a tevékenységemről és ezt a felhasználói élmény javítása céljából elemezzék
Részletesebb információkért tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat!

Wekerlei Mozgásműhely

Kipróbáltuk - 1. rész

STUDI.HU - A tanár-, iskola- és tanfolyamkereső

Még több érdekes tartalomért kövess minket Facebookon!

Ismersz olyan embert, aki fittebb, szebb és egészségesebb szeretne lenni?
És olyat, aki ennek ellenére soha nem csinál semmit?
Akkor bemutatkozom! :) Blanka vagyok a STUDI.HU-tól, és bár mindig is felnéztem azokra, akik rendszeresen sportolnak, nekem soha sem ment.
„Nincs időm, mert tanulnom/dolgoznom kell.” „Kövér vagyok, és nem akarok mások előtt öltözködni.” „Izzadni főleg nem!” „Heti egy óra úgysem ér semmit.” „Majd otthon tornázom.”
Tegye fel a kezét, aki ezek közül legalább egyet használt már kifogásként!
Ugye-ugye? :)
Na, én ezzel a hozzáállással mentem el a Wekerlei Mozgásműhelybe, hogy kipróbáljam, milyen Anettel egy alakformáló edzés.

Videót a cikk aljára görgetve vagy ide kattintva nézhetsz a tesztről!

Helyszín
A Mozgásműhely Wekerlén (1192 Budapest, Hungária út 28.), meseszép helyen, fákkal és hangulatos házakkal övezett környezetben található. BKV-val és autóval is egyszerűen megközelíthető.
Bennem, a nagy sportemberben meg is fogalmazódott, hogy edzés helyett inkább sétálgatnom kellene. :) Végül azonban vettem a bátorságot, és a többieket követve én is bementem a tornaterembe.

Előkészületek – öltöző
Az öltözőt nem lehet eltéveszteni, egyből a bejárat mellett két oldalon található. Tipikus, iskolai hangulatot áraszt magából, mégis tágas, bőven van hely a többiektől elszeparáltan öltözni, és a mosdók is tiszták, közvetlenül az öltözőből nyílnak.
Én már ezen a ponton büszke voltam magamra, hiszen a rengeteg kifogásból az első kettőt már le is küzdöttem, és még csak észre sem vettem.

Első benyomás
Korán érkeztem, ezért amíg várakoztam, belestem az alakformáló edzés előtti energetizáló nyújtásra. Kár volt, mert azonnal megbántam, hogy nem ide jelentkeztem. Tény, hogy a jógával nem voltak korábban túl jó tapasztalataim, ez mégis teljesen más volt. Anettből már első ránézésre sugárzott az energia, nem a megszokott meditáló zenét, hanem Ed Sheerant játszott, és láttam, hogy mindenki csodásan érzi magát, pedig ez már az óra vége felé volt.

Társaság
Ahogy elkezdtek szállingózni a többiek, úgy kezdtem én is megnyugodni. Mindenki jókedvűen érkezett, és nagyon vegyes volt a korosztály. A húszas évei elején járó, fogyni vágyó lányoktól, egészen az irodistákig, háziasszonyokig és nyugdíjasokig mindenki eljött, sőt, még egy várandós kismama is betoppant. Kamerával érkeztünk, ennek ellenére mindenki kedvesen fogadott, és látszott rajtuk, hogy alig várják már, hogy Anett jól megizzassza őket.
Én már kevésbé voltam ilyen határozott. :)

A Tréner
Az edző, Anett, már az első pillanattól fogva lehengerlő volt, így az én idegességem is szinte azonnal elpárolgott. Minden érkezőhöz, régiekhez és újakhoz egyaránt volt pár kedves szava, hihetetlenül energikus volt, és megállás nélkül mosolygott.
Mondhatnám
, hogy mivel tesztelni mentem, különleges bánásmódban volt részem, de a többiek is ugyanazt kapták, amit én, tehát úgy tűnik, itt ez a megszokott rend. Egyértelműen látszott is mindenkin, hogy nem csak a mozgás öröme és a súlyvesztés miatt járnak a Mozgásműhelybe, hanem azért is, hogy Anett energiájából ők is kapjanak egy kicsit.

Felszerelés
Az órák egy tornateremben zajlanak és 55 percesek. Ezalatt az edző biztosít a résztvevőknek minden szükséges eszközt, neked tehát csak sportruhát, edzőcipőt és üdítőt kell magaddal vinned. A matracok a fal mellett sorakoznak, különböző színekben és vastagságban, tehát mindenki kedvére válogathat. Az órán használt eszközöket Anett osztja ki, amikor belépsz a terembe. Mi most gumikötelet és súlyzót használtunk. Mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelő súlyt kapott, én például szerencsére a legkönnyebbet, mert abszolút kezdő vagyok.

Edzés
Miután mindenki elhelyezkedett, Anett feltekerte a hangerőt, és kezdődött az edzés. Alaposan bemelegítettük minden izmunkat, miközben a zenére mozogtunk, majd következett az erősítés. Töredelmesen bevallom, hogy rólam már itt folyt a víz, de olyan jó volt a hangulat, hogy észre sem vettem, hogy fáradok.

Számtalan otthoni aerobic és erősítő edzést kipróbáltam már mindenféle mobilos alkalmazásról, meg videóról, ezért azt gondoltam, hogy itt már semmi újat nem láthatok, de tévedtem. A gyakorlatok legalább felével most találkoztam először, és mint később kiderült, Anett minden edzésen változtat a koreográfián. Ennek ellenére, vagy éppen ezért az instrukciók végig egyértelműek voltak, az edző végignyomta velünk az egészet, és minden mozdulatsornál mutatott könnyített és nehezített verziót is, hogy mindenki a saját képességeihez mérten mozoghasson. Az egész óra alatt azt éreztem, hogy saját személyi edzésen vagyok, pedig voltak jó páran rajtam kívül, akiknek a többsége vagy nem az én korosztályomat képviselte, vagy nem az én állóképességem szintjén volt.

Ami a legjobban tetszett
Amellett, hogy Anett nagyon változatos órát tartott, és hihetetlenül profi módon kezelte, hogy mindannyian mások vagyunk, leginkább az óra utolsó 10 percét emelném ki, a levezetést. Amikor a földön fekve már az utolsó gyakorlatsort végeztük, az járt a fejemben, hogy ha nekem ezután egyből fel kell állnom, biztosan összecsuklom. (Főleg, hogy az amatőrségemet tetézve természetesen az üdítőmet sem vittem be magammal a terembe.) Ezzel szemben egyáltalán nem az jött, amire vártam.
Először hosszasan nyújtottunk a hátunkon, majd az oldalunkon fekve, csak ezután ültünk fel, lábra állni pedig csak az utolsó percekben kellett, amikor nem csak nyújtottunk, hanem a légzésünket és szívverésünket is lenyugtattuk. Mire a végére értünk, nem azt éreztem, hogy alig tudok majd kivánszorogni az öltözőbe, hanem azt, hogy megteltem energiával, és sokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Kinek ajánlom?
Fiataloknak, időseknek, túlsúlyosaknak, soványaknak, energiabombáknak, lustának… egyszóval mindenkinek!
Anetthez a nyújtásra, alakformálásra és zumbára elsősorban nők járnak, de van gerinctorna, body art és személyi edzés is, bárhová ellátogathatnak férfiak is.
Az órákról bővebben a Mozgásműhely STUDIS adatlapján, illetve saját honlapján tudsz tájékozódni.
Ha nem tudod eldönteni, hogy milyen edzést válassz, vedd fel bátran a kapcsolatot Anettel, ő majd segít neked! Nekem is ő ajánlotta az alakformálást, és bejött! :)

Ha szeretnél végre Te is sportolni, csak még nem gyűjtöttél hozzá elég erőt vagy bátorságot, vagy egyszerűen csak nem találtál még jó edzést, ne hagyd ki a Wekerlei Mozgásműhelyt!
Itt tényleg különleges bánásmódban lesz részed!

Ha pedig szeretnéd, hogy hozzád vagy kedvenc tanárodhoz, oktatódhoz is elmenjünk tesztelni, keress minket bátran!
A „Kipróbáltuk” rovatról bővebben ide kattintva tudsz tájékozódni, illetve írhatsz nekünk e-mailt és hívhatsz is.

A videót kisebb méretben ide kattintva nézheted meg.

Használd oldalunkat bátran, és taníts vagy tanulj ma is valami újat!
Még több érdekes tartalomért kövess minket Facebookon, ahol mindig értesítünk új bejegyzéseinkről is!

Üdvözöl,
a STUDI Csapata